Hoşgeldiniz

30 Temmuz 2010 Cuma

Türk Polisi O Kişilerin Peşinde

Türk polisi o ismin peşinde


Önceki gün 70 milyon kişiye ait kimlik bilgilerini ele geçirmekten gözaltına alınan çete üyesi 15 zanlının Savcılık ve mahkemece serbest bırakılması poliste 'şok' etkisi yarattı.



Türkiye'de 70 milyon TC vatandaşının kimlik, adres, telefon ve araç plaka bilgisine erişen bilişim çetesinin bu verileri 5 ilde bin civarında avukatlık bürosuna sattığı tespit edilmişti. Kimlik bilgilerini 2 bin 500 liraya satın alan avukatların bu sayede icra takibi ve haciz işlemlerini daha kolay yaptıkları tespit edilmişti.



"BU YOLLA BAŞBAKAN BİLE DOLANDIRILABİLİR"

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in maillerine ulaşarak kişisel sitesinde tüm dünyaya sergileyen Türkiye'nin tescilli ilk hackeri Tamer Şahin tartışmalı Merkezi Nüfus İşletim Sistemi'ni eleştirdi. Bugün'ün haberine göre, Şahin, sistemin yeterli oranda güvenlik çemberi olmadığını iddia etti. Şahin, Türkiye'nin kamu işlemlerinin internet üzerinden yapılmasını sağlamaya yönelik olarak gerçekleştirilen MERNİS'e büyük yatırım yapıldığını ancak ölü doğan bir proje olduğunu söyledi.



Şahin, TC kimlik numaralarının internet üzerinden ele geçirilmesinin yeni olmadığını, güvenlik zafiyetinin yıllardır devam ettiğini belirtti. Bir kişinin TC kimilik numarasını elde ederek o kişi adına telefon hattı çıkartmak, banka hesabı oluşturmak, kefil olarak göstermek ya da kredi kullandırmanın da art niyetli kişiler tarafından basit yöntemlerle yapıldığını söyleyen Şahin; "Başbakanı bile TC kimlik numarası ile kefil göstermek mümkündür" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder